Kesärenkaiden valinta

Continental vai Michelin
Continental vai Nokia
Goodyear vai Michelin
Michelin vai Nokia

Kerro omat vinkkisi

Kerro omat vinkkisi

Millä perusteilla valitset? Mihin kiinnität huomiota erityisesti? Onko sinulla muita vinkkejä tai oma suosikki? Tehdään yhdessä fiksuja valintoja.

Vinkki
Mitä alhaisempi vierintävastus renkailla on, sitä vähemmän polttoainetta kuluu niillä ajellessa. Vierintävastus ilmenee EU-rengasmerkinnästä. A-luokan renkailla polttoainetta voi kulua jopa 8% vähemmän kuin huonoimmilla G-luokan renkailla.
Vinkki
Sähköautot ja hybridiautot painavat enemmän kuin polttomoottoriautot. Akustot ovat raskaita. Kun auton paino kasvaa, kasvaa jarrutusmatkakin. Erityisesti tällaisten autojen kanssa kannattaa satsata laadukkaisiin renkaisiin eikä lähteä leikkimään millään pilipalikumeilla.
Vinkki
EU:ssa on käytössä rengasmerkintä, jossa on koodit märkäpidolle, vierintävastukselle ja ohiajomelule. Esimerkiksi märkäpidon osalta A-luokka tarkoittaa parasta pitoa ja F-luokka heikointa. Jarrutettaessa A-luokan rengas pysähtyy sateen liukastamalla tiellä F-luokan rengasta lyhyemmällä matkalla. Kiinnitä huomiota renkaan merkintöihin.
Vinkki
Rallikuskit ostakoot sporttirenkaat, tavalliset pulliaiset ei tee niillä mitään.
Vinkki
Ota ihan tavalliset renkaat vain. Mitään Y-luokan renkaita ei Suomen nopeuksissa, tai oikeasaan missään muuallakaan tarvita. Nämähän ovat niitä sporttirenkaita, joilla voi ajaa vaikka kolmeasataa koko renkaan köyttöiän ja valmistaja lupaa, että rengas kestää. Ja toki, niissä pyritään mahdollisimman hyvään pitoon ja ajettavuuteen, nopeaan reagointiin ohjaukseen, mutta nämä ominaisuudet voivat olla myös ylikorostuneita. Tietysti, jos lompakko kestää, niin niihin valmistaja on panostanut usein parhaimmat paukkunsa eli uusimmat keksintönsä ja parannuksensa.
Kesärenkaat
Kuva: Flender Funways | Pixabay